Forside Babysvømming Barnesvømming Påmelding Bilder
 
Sorry, you need a Java Browser
Barnesvømming

Hva er barnesvømming ?

Småbarnsvømming er kurs som starter når barnet er 2 år og varer frem til 5 år. Alderstrinnene kan f. Eks. deles opp slik: 2-3 år, 3-5.
Barnesvømming er kurs som starter når barnet er 5 år og oppover. Dette er svømmekurs hvor barna skal lære seg å svømme. Kursene er også for de som kan svømme og som vil videreutvikle svømmingen. Dette er veldig fin trening som samtidig er morsomt for barna. På disse kursene skal vi lære barna å bli trygge i vannet samt å ha respekt for vannet. Vi skal lære å dykke, tørre å hoppe, stupe, lære å flyte, lære å komme seg frem ved egen hjelp med hodet over elle runder vann. Hvor langt den enkelte kommer vil variere mye etter alder på barnet og om det føler seg trygt i vannet eller ikke. Det er ingen krav til tidligere erfaring. Her går det barn som har svømt siden de var 2 måneder og barn som aldri har gått svømmekurs tidligere.

Hvorfor barnesvømming ?
Det er flott å gjøre barnet vant til vann og å ha det moro i vannet sammen med foreldrene. Det er også viktig å gi barnet respekt for vannet. Barnet lærer å bli trygg over og under vann. Barn som har gått på babysvømming/barnesvømming har reddet seg selv etter å ha falt i vannet.
Vann er et element som vi lett kan bevege oss i alle retninger. Vi har stor frihet i bevegelsene. Barnet klarer å utføre bevegelser som det ikke er mulighet for på land. Fin motorisk trening. I tilleg til den fysiske treningen får barnet psykisk stimulering. Barnet (og foreldre) treffer andre barn (og foreldre). Dette blir sosial trening og samhørighet for barna og foreldrene utveksler erfaringer osv.
DET SKAL VÆRE LETT, TRYGT OG MORSOMT. Det viktigste i starten er å skape trygghet for barnet.


Noen råd:
Det lønner seg å sette av god tid samt å planlegge søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil nok ikke trives i vannet. Barnet skal ikke delta på svømming med diare, øyekatarr, urinvesinfeksjon eller når de har feber eller er sterkt forkjølet. Eventuelle handicap er ikke til hindring for å drive med babysvømming, tvert imot. Ta kontakt med lege dersom du er i tvil. Babyene skal ikke ha på bleie i vannet. De skal bruke en badetruse/T-bleiebukse. (Slike selges på kursstedet til innkjøpspris) Babyen skal ikke dusje før bading, men alle andre skal gjøre grundig kroppsvask. Man kan gjerne skylle av klorvannet på babyen etter bading.
Man kan forberede seg hjemme ved å gi babyen bad i badekar med mye vann i. Det må være varmt i rommet og vannet bør være 37 grader. Senk så temperaturen gradvis til 34 grader. Det er fint om det kommer litt vann i ansiktet. Ta da en håndfull vann og før dette bakfra over hodet. IKKE dykk barnet hjemme i badekaret eller andre steder uten kyndig personale tilstede. Når barnet kan komme seg fremover selv og reise seg opp, anbefales anti-gli sokker da det er veldig glatt i dusjen og rundt bassenget.
Stadig bruk av armringer og andre flytemidler kan skape falsk sikkerhet og trygghet. Det å lære å svømme i "fri stil" (mer hundepadlende) fra en tidlig alder er mer naturlig, morsomt og enklest for barnet.

På kurset:
Bassenget i Kløverbadet har god plass slik at begge foreldrene kan være i vannet med babyen.
Ikke gå inn i svømmehallen før kursstart, det kan forstyrre de som er i vannet. Ikke gå i vannet uten at instruktøren er tilstede. Foreldrene leverer barnet til instruktør, som er i vannet, så går du selv uti.
Dersom noen vil være med å se på, skal de bruke rene badesko.
Alle som går på kurs er sikret plass på videre kurs. Dere blir automatisk overført til neste kurs. Dersom dere ikke skal fortsette, si fra om dette den 7. eller senest 8. kursgang.
Hvis dere vet at dere skal være borte noen av kursgangene går det an å delta på et annet tilsvarende kurs.

Ring: 922 94 023 til Gitte K. Lente for spørsmål og påmelding.
gitte@barnassvommeskole.no
www.barnassvommeskole.no